Ved første øjekast det er let at fortælle nytte og Sport ATV fra hinanden, og mange mennesker vil fjerne en klasse af disse quads udelukkende på udseende. Dog end størrelse, der er nogle vigtige forskelle mellem nytte og Sport quads, som du måske ønsker at tage i betragtning, hvis du er på udkig efter en ny ATV, eller næste gang du gå ridning.

Hvis du ønsker at gøre noget arbejde, eller tage en quad dyb uncharted vildmark, er en Utility ATV med en spiltrukket nok det bedste valg for dig. Selvom Utilities er måske ikke så ekstreme som en Sport quad på plant underlag, kan Utility quads kravle over eller gennem terrænet og mudder, der ville sluge en Sport quad i live. Selv om yderligere størrelse, vægt og lave ende drejningsmoment, ikke at nævne den valgfri fire hjul drev, give nytte quads en enorm kant i risikabel terræn, er der mange andre funktioner, der tillader en nytte komme igennem de rigtig rå ting. Mange Utilities har en låsning differential at kravle ud af dyb mudder huller og andre situationer hvor trækkraft er et problem. Forskellen vil enten gøre alle hjulene dreje på den samme hastighed eller Skift drejningsmoment til de hjul, der ikke glider. Mest Utility quads har også uafhængig affjedring på alle fire hjul, gør det muligt at holde kontakt med jorden og holde dig i kontrol uanset hvor du er på. I de fleste utilities, er suspension indstillet til at give et blødt og forudsigelig lift, der isolerer ryttere fra bump i sporet. Disse funktioner trække mange folk til nytte quads, især hvis de planlægger at bruge den til jagt eller arbejde omkring gården. Men mange folk overse Sport quads, selvom de kan være mere egnet til deres kørestil.

Hvis du vil have magt og ydeevne til blot trække væk fra dine kammerater på sporet, eller skære et hjørne som du aldrig troede muligt, bør du prøve en sport quad. Sport quads er udviklet til hurtig acceleration og byger af hastighed. Sport quads er designet til at køre hårdt for optimal ydeevne, og kan stå op til timer af højhastighedstog ridning. Gearingen er aggressiv og suspension er stiv for grave ind i hjørner, som er en af de klager, som mange mennesker har om Sport quads. Men du kan justere spændinger og vifte af affjedringen til at give dig en tur med stivere eller blødere, men hvis du blødgøre turen du uundgåeligt vil få mere krop lean og mindre ydelse. En faktor ikke at blive overset er let at få en Sport ATV luftbårne og landing det yndefuldt. Nogle mennesker kan jord hopper, der satte dem over 100 fødder i luften eller gøre en back flip med lille og manøvredygtig Sport ATV’er. Selvom du ikke kan føle sig at spejlvende en ATV under ingen omstændigheder, er at ramme springer en masse sjov, når du får komfortable.

Utility quads var oprindeligt designet til at blive bearbejdet, men de seneste år har set Utilities få meget mere sporty og mere velegnet til rekreative ridning. Sport quads også får flere bruger kammeratlig, hvilket giver dem mere appel. Selv om hver kategori af ATV har sine fordele og ulemper, i 2006 lavede Yamaha en meget vellykket forsøg på at bygge bro mellem Sport og Utility ATV med deres 450 Wolverine, som kombinerer de bedste funktioner fra begge klasser af ATV’er. Det er en lys ATV med sport-lignende håndtering, men det har firehjulstræk og er afbalanceret for høj hastighed ydeevne, men har samme komfort og low-end strøm til ujævnt terræn.

Det væsentlige, nytte og Sport quads har forskellige vinkler på hvordan du har det sjovt off-road. Sportsmotorcykler er designet for all-out hastighed og håndtering, mens utilities synes som en Cadillac i sammenligning-de er større, tungere, langsommere, men mere behagelig at ride. Typen af ATV, der er bedst for dig vil afhænge af din kørestil, og hvor langt du vil skubbe dig quad og hvilken slags forhindringer du vil bruge til at teste grænserne for din quad. Dog med populariteten af Yahama’s Wolverine, kan du forvente at se flere crossover ATV i de næste par år.